Onze collega's aan het woord

Lucy - medewerker back-frontoffice

''Als werknemer heb je de kans om mee te groeien met het bedrijf''

 

Mijn naam is Lucy en ik werk als back- frontoffice medewerker bij Mobiliteitsfabriek. Hiernaast ben ik actief als bestuurslid PR bij mijn sportvereniging Agilitas en geef ik bijles in Nederlands en rekenen.

Samen met mijn gezellige collega’s ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van onze klanten. Binnenkort ga ik aan de slag als junior projectmanager,  daar heb ik veel zin in! Ik heb meegewerkt bij een project in Amsterdam: de Zuidas Mobility Experience. Hierbij leverden leaserijders een maand hun auto in in ruil voor een mobiliteitskaart met een reisbudget. Naast het openbaar vervoer konden zij  ook gebruikmaken van bijvoorbeeld een elektrisch fiets, Uber, deelauto, Yellowbrick en noem maar op. Zo konden zij ervaring opdoen met alle vormen van vervoer. Leuk!

  

Bij Mobiliteitsfabriek houden we van gezellige borrels en lekker eten. Er heerst een warme sfeer binnen het hele bedrijf, maar ook zeker op onze afdeling. Naast hard werken, lachen we veel. Mobiliteitsfabriek is een groeiend bedrijf en als werknemer heb je de kans om mee te groeien in het bedrijf. Dit is voor mij erg belangrijk.


Tibor - junior developer

'' Naast hard werken is er ook tijd voor plezier"

 

Mijn naam is Tibor, ben 23 jaar oud en sinds september 2017 werk ik als junior developer bij de Mobiliteitsfabriek. In de eerste paar weken heb ik vooral kennis gemaakt met al de verschillende applicaties waaraan actief gewerkt wordt. Nu ben ik bezig met wat grotere projecten samen met andere ontwikkelaars.
Wat ik leuk vind aan werken bij de Mobiliteitsfabriek is de informele sfeer. Tijdens het werk is er genoeg tijd en ruimte om zelf na te denken over de implementatie van code en daarover te discussiëren met de andere ontwikkelaars. Ook ben je vrij om uit de taken die beschikbaar zijn zelf iets te kiezen waaraan je wilt werken. Als je klaar bent met programmeren word je nog steeds betrokken bij andere stappen in het proces, zoals het helpen bij het testen van je eigen werk. Ook ben je soms bezig om code van anderen te reviewen en testen. Dit maakt het werk vrij afwisselend.

 

Naast hard werken is er ook tijd voor plezier. Buiten werktijd wordt er veel geregeld voor andere activiteiten zoals etentjes, meetups en escape rooms.


Stefan - senior developer

'' Er zijn steeds weer nieuwe uitdagingen omdat het landschap constant verandert''

Mijn naam is Stefan en ben freelancer bij Mobiliteitsfabriek.  Als echtgenoot en vader van 2 kinderen, ben ik ook radio DJ en echte spelletjesfreak.

Een van de projecten waar ik een bijdrage heb geleverd is het opschalen van de verwerking van alle gegevens in de systemen van Mobiliteitsfabriek. Het was een uitdaging om te zorgen dat alle gegevens kloppend blijven en dat klanten zo snel en goed mogelijk de juiste informatie kunnen beschikken. Daarnaast moet de code die geschreven en aangepast wordt goed onderhouden blijven, want de code staat nooit stil. 

 

Bij Mobiliteitsfabriek zijn er constant nieuwe uitdagingen te vinden omdat het landschap constant verandert. De technische uitdagingen zijn steeds anders, de mogelijke technische oplossingen zijn steeds anders en door het werken met  de data van allerlei externe partijen moet je altijd creatief denken. Het IT team van Mobiliteitsfabriek is daarnaast een leuk en hecht team met allerlei verschillende persoonlijkheden.